ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ЖИВОТА ГРАЂАНА У ОПШТИНАМА
9.02.2012

Државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Владе Републике Србије Александар Радосављевић уручио је у просторијама општине Палилула у Нишу решења, проф.др Игору Новаковићу, председнику општине о додели 1,45 милиона динара Градској општини Палилула, за пројекат „Претварање дивљих депонија у парковске површине“ и Новици Симићу, 2,0 милиона динара, начелнику Управе Градске општине Медијана, за „Реконструкцију пословног објекта ради формирања пословно-услужног центра“.

Овом одлуком, коју је у складу са Уредбом и Предлогом одлуке Комисије за спровођење поступка и утврђивање предлога за расподелу средстава, донео министар Милан Марковић, 53 јединице локалне самоуправе у Србији, које су конкурисале прошле године, добиле су подстицајна средства за реализацију пројеката у шест области.

Ово је трећа година за редом како општина Палилула добија средства од Министарства за државну управу и локалну самоуправу, као подстицај даљем развоју ове средине. Ми ћемо овим средствима да уредимо 15 дивљих депонија, нажалост у нашој општини регистровали смо преко 30 дивљих депонија- нагласио је председник општине Палилула проф.др Игор Новаковић. Захваљујући способности нашег Пројектног центра готово да не прође јавни позив а да наша општина, која је узгред и једна од најсиромашнијх у Србији, не добије средства.  Овом свечаном и радном скупу у Градској општини Палилула присуствовао је и Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине, Зорица Стоиљковић, чланица општинског Већа и Бојан Илић, Начелник Управе Градске општине Палилула.

Осим активности у области пружања помоћи јединицама локалне самоуправе у реализацији програма заштите животне средине, односно локалних, акционих и санационих планова, пројеката и активности из области заштите животне средине, којим је сагледана активност и Градске општине Палилула, Министарство је подржало и пројекте локалних самоуправа, за учешће у обезбеђивању недостајућег дела средстава у пуном или делимичном износу за реализацију нових или завршетак започетих пројеката који се финансирају из буџета јединице локалне самоуправе, а од посебног су значаја за живот грађана на њеној територији. У овој области подржан је и пројекат нишке општине Медијана за „реконструкцију пословног објекта ради формирања пословно-услужног центра“.